Art-kino: Projekcija u povodu 25. godišnjice “Farga”

Kultura 21. sij 202112:35 0 komentara
kino, kino dvorana, film
Pixabay / Ilustracija

Za siječanjsko izdanje svog programa Kultno kino riječko Art-kino pripremilo je film "Fargo" Joela i Ethana Coena, povodom njegove 25. godišnjice, koji će se zbog ograničenog broja mjesta prikazati u tri termina, 22. i 26. te 28. siječnja.

Kako se podsjeća u najavi, taj snježni crnohumorni triler braće Coen smješten je na Srednji Zapad i prati prodavača automobila (William H. Macy) koji unajmljuje dvojicu muškaraca (Steve Buscemi i Peter Stormare) da mu otmu ženu i traže otkupninu od milijun dolara.

Stvari krenu po zlu, a njihov trag počinje pratiti trudna policajka Marge Gunderson, u nezaboravnoj ulozia Frances McDormand.

Prema ocjeni struke, Fargo je nesumnjivo antologijska posveta film noiru koja nizom pomaknutih stilskih postupaka donosi jedinstvenu kriminalističku, autorski osviještenu priču.

“Film krasi jednostavan, ironično-realističan ton, upečatljivog smisla za humor, a pored izuzetnih režijskih i scenarističkih rješenja braće Coen, Fargo ostaje upamćen po setu živopisnih likova i izuzetnih glumačkih kreacija”, napominje se.

Legendarni krimić osvojio je dva Oscara – za najbolji originalni scenarij i najbolju glavnu glumicu (Frances McDormand), a dobitnik je i nagrade BAFTA te nekoliko međunarodnih filmskih nagrada, uključujući nagradu za najboljeg redatelja (Joel Coen) na Filmskom festivalu u Cannesu 1996.

Iz Art-kina kažu kako članovi njihovog Filmskog kluba imaju slobodan ulaz na program Kultno kino, a posljednja projekcija filma, 28. siječnja, rezervirana je za studentice i studente koji, uz predočenje iksice, imaju slobodan ulaz na film.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!