Balašević na rođendan dobio klupu u Puli

Kultura 11. svi 202214:461 komentar
Izvor: Pula.hr

Na zelenoj površini uz nogostup u Kolodvorskoj ulici u Puli Đorđe Balašević dobio je u srijedu klupu na kojoj su ispisane riječi njegove pjesme "Na stanici u Puli...", a gradonačelnik Filip Zoričić je rekao da je to samo skroman doprinos omiljenom pjevaču koji je opjevao Pulu.

Nakon što je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada Đorđe Balašević posmrtno proglašen počasnim građaninom, od danas legendarni novosadski kantautor ima svoju klupu u Puli.

Odmah nakon njegove smrti u veljači 2021. građani Pule pokrenuli su nekoliko inicijativa kako bi se trajno obilježila povezanost Pule i glazbenika. Kao najbolje rješenje, odabrana je izrada kamene klupe na čijem je čelu napisano ime Đorđa Balaševića, a na sjedištu dobro znane riječi pjesme “Na stanici u Puli…”.

Pula.hr

“Ovo je samo jedan skroman doprinos omiljenom pjevaču koji je opjevao Pulu i koja mu je doista bila važna. Rado joj se vraćao, uvijek prepun emocija, razumijevanja i dobre energije“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Klupa je postavljena u povodu Balaševićeva rođendana 11. svibnja na zelenoj površini uz nogostup u Kolodvorskoj ulici, u neposrednoj blizini hotela “Rivijera”.

Pula.hr

“Panonski mornar volio je Pulu, Pula je voljela njega i njegove pjesme, a jedan od posljednjih koncerata održao je upravo u prepunoj Areni u kolovozu 2019. godine”, podsjetio je Zoričić.

Balašević je od zarade s koncerta  u Arenu u lipnju  2001. za izgradnju pulske bolnice donirao oko 750 tisuća kuna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar