Corto Montenese, nova nagrada Motovun Film Festivala

Kultura 08. tra 202113:11 0 komentara
Motovun film festival

U želji da hrvatski kratki filmovi stignu do što većeg broja gledatelja, Motovun Film Festival uvodi novu nagradu Corto Montenese, priznanje rezervirano za domaće autore programa "Motovunski kratki".

“Motovunski kratki” međunarodni je program dvadeset i pet filmova u trajanju do 20 minuta koji već treću godinu zaredom nagrađeni film vodi u konkurenciju za najbolji europski film godine, nagradu Europske filmske akademije.

Od ove godine, u cilju dodatne promocije hrvatskih autorskih snaga te podrške u vrijeme kada nije lako doći do kino publike, festival uvodi još jedno priznanje, Corto Montenese, rezervirano za domaće autore – “Corto kao kratki, Montenese kao motovunski”, ističu iz MFF-a.

Festival će tako odabrati najbolji domaći kratki film i ponuditi autoru i producentu otkup prava za ograničeni broj kino-prikazivanja u vrijednosti od pet tisuća kuna. U konkurenciju za nagradu ulaze svi filmovi hrvatskih producenata i/ili autora, uvršteni u natjecateljski program Motovun Film Festivala.

Prijave za motovunske kratke upravo su u toku. Prijaviti se mogu filmovi u trajanju od dvadeset minuta koji su svjetsku premijeru imali u 2020. ili 2021. godini, uz uvjet da je to prvo prikazivanje filma u Hrvatskoj. Nagrada za najbolji film je tisuću eura.

Filmovi iz Hrvatske, kao i oni iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije, mogu se prijaviti bez naknade preko platformi Film Freeway i Shortfiilm Depot do 15 svibnja.

Iz MMF-a ističu kako ove godine, u nadi da će se ovoga ljeta stvoriti povoljni uvjeti za održavanje događanja uživo, pripremaju festival u uobičajenom terminu posljednjeg tjedna srpnja, od 27. do 31. srpnja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!