Direktor Motovun film festivala otkrio što čeka gledatelje ove godine

Kultura 15. srp 202210:00 > 15:20 0 komentara
N1

Igor Mirković, direktor Motovun film festivala, gostovao je u Novom danu gdje je predstavio najzanimljivije dijelove festivala koje gledatelji mogu vidjeti ove godine.

“Ono što nas razlikuje od ostalih festivala je da se do nas mora doputovati, morate uvjeriti ljude da ste vrijedni tog napora. No, vjerojatno je zato i zabavno. Kako je dvije godine bila pandemija, izbor filmova je bio fantastičan”, rekao je Igor Mirković.

VEZANA VIJEST

Izdvajajući filmove “koje vrijedi vidjeti” istaknuo je: “Prekrasan iranski film “Put pod noge” s kojim otvaramo festival, najlakše ga je opisati kao iransku “Little Miss Sunshine”. Potom, komediju ili vedar film o majici koja pokušava sina izvući iz Guantanama. Zatim, tu je film “Nevjerojatno, ali istinito” – komedija o ljudima u srednjim godinama i pokušajima da ostanu mladi. Dosta je komedija ove godine, ima i glazbenih filmova. Imamo karaoke projekciju, Abbin dokumentarac s kraja 70-ih, to ćemo napraviti kao film uz koji se može pjevati. Dosta je hrvatskih filmova u programu, recimo “Nosila je rubac črleni”, zagorski mjuzikl.”

Otkrio je i kome ove godine idu nagrade za životno djelo. “Uvijek imamo nagradu 650 godina za domaće filmaše. Ovogodišnja je posveta svim ljudima iza kamere – Ranko Mitić se zove čovjek koji je 55 godina šarfer na filmu, čovjek koji brine za oštrine. On je jedan od rekordera na filmu, prvi je radio 1967., a zadnji prije nekoliko tjedna i još radi. Nagrada Maverick ide Goranu Markoviću, srpskom redatelju uz kojeg su odrasle generacije. On je majstor zanata.”

Festival traje od 26. do 30. srpnja, a više informacija pronađite na službenoj stranici.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!