Do kraja tjedna MUO svakom desetom posjetitelju daje besplatan ulaz

Kultura 31. svi 202110:43 0 komentara
Sanjin Strukić/Pixsell/ Ilustracija

Uz posljednji tjedan održavanja izložbe "Rafael - na ishodištu mita", koja se zatvara 6. lipnja, Muzej za umjetnost i obrt svakom desetom posjetitelju besplatan razgled izložbe i katalog.

Jedna od najvrjednijih međunarodnih izložbi iz Muzeja grada Brescie, posvećena je petstotoj obljetnici smrti velikog umjetnika renesanse, slikara i graditelja Raffaella Sanzia iz Urbina (1483. – 1520.), a  donosi više od stotinu originalnih grafika i crteža mnogih značajnih autora od 16. do 18. stoljeća nadahnutih njegovim remek djelima.

Miroslav Gašparović, ravnatelj MUO, kaže kako je dovesti tako vrijednu izložbu u Zagreb, u ovim još uvijek teškim vremenima, poseban izazov te ujedno i veliko zadovoljstvo posebice jer je riječ o izložbi posvećenoj jednom od najvećih umjetnika renesanse.

“Izložba će sasvim sigurno ostati zapamćena kao jedna od uspješnica Muzeja za umjetnost i obrt stoga je posljednji tjedan izložbe prilika za sve koji to još nisu da ne propuste pogledati brojne originalne grafike koje su svjedok razvoja utjecaja i svevremenske popularnosti Rafaela Sanzija“, istaknuo je.

Izložba je ostvarena u suradnji sa Zakladom muzeja Brescie zahvaljujući Veleposlanstvu Italije u Zagrebu i Talijanskom institutu za kulturu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!