Film Jakova Sedlara na američkom LGBTQ festivalu

Kultura 02. lip 202112:59 0 komentara
Unsplash / ilustracija

Film “To Love and Back” Jakova Sedlara o mladoj Ruskinji koja istražuje svoj identitet na Pride paradi u Tel Avivu, imat će od 4. do 8. lipnja svjetsku premijeru na online LGBTQ filmskom festivalu u Philadephiji.

“Važno je što se film premijerno prikazuje na jednom od najvećih i najpoznatijih LGBTQ festivala na svijetu, nakon kojega će automatizmom ići na još barem deset do petnaest festivala”, rekao je redatelj za Hinu.

Kaže da je riječ o doku-drami koju je snimio nakon što je upoznao glavnu protagonisticu koja je došla u Tel Aviv istražiti tko je ona uistinu. “Onda sam je upoznao s Alinom koju sam znao od ranije, a koja je prava lezbijka i tako je krenula priča”, objasnio je Sedlar.

Snimali su u Tel Avivu i u okolici Moskve tijekom mjesec i pol dana.

Hrvatski naslov filma bit će “Do ljubavi i natrag”, a premijerno prikazivanje u Hrvatskoj Sedlar očekuje tijekom ljeta, no još nije utvrđen točan datum.

Festival, koji se održava s ciljem promicanja tolerancije i nezavisnih filmaša, u svom lipanjskom ciklusu donosi sedamnaest filmova. Zbog pandemije održava se online.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!