Fond sufinancira NP Brijuni s 1,9 milijuna kuna za električna turistička vozila

Kultura 07. sij 202212:54
Izvor: ilustracija: Dusko Marusic/PIXSELL

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić potpisao je u petak Ugovor o sufinanciranju električnih turističkih vozila s v.d. ravnatelja Javne ustanove Nacionalni park Brijuni Marnom Milotićem, vrijedan 1,9 milijuna kuna.

U sklopu projekta, Fond će JU NP Brijunima sufinancirati 20 električnih vozila, namijenjenih najmu te četiri namijenjena prijevozu gostiju, ukupne vrijednosti više od 3 milijuna kuna, priopćeno je iz JU NP Brijuni.

„Emobilnost je već sada strateški cilj Europske unije, a pogotovo na područjima koji su oaze bioraznolikosti, poput nacionalnih parkova. Drago nam je što se turizam na Brijunima doista promišlja u okvirima održivosti i rado ćemo i dalje biti na raspolaganju za sve kvalitetne ideje koje će doprinijeti i ciljevima zaštite okoliša i energetske učinkovitosti“, istaknuo je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Kukić

V.d. ravnatelja JU NP Brijuni Marno Milotić rekao je da održivost mora biti prioritet u upravljanju nacionalnim parkovima.

„Nabavkom novih električnih vozila, obogatit će se turistička ponuda otoka, ali i očuvati njegove posebnosti. To nam je bio cilj i provedbom EU projekta ‘Novo ruho Brijuna’, gdje smo također ostvarili odličnu suradnju s Fondom, a to će nam biti cilj i dalje.“ dodao je Milotić.

Dugogodišnja suradnja Fonda i NP Brijuni do sad je rezultirala provedbom 18 projekata vrijednih preko 50 milijuna kuna.

S obzirom na Zeleni plan i klimatsko-energetsku politiku Republike Hrvatske, očekuje se nastavak poticanja aktivnosti koje pridonose održivosti i zelenoj infrastrukturi, što će Fond pratiti novim programima sufinanciranja, navodi se u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Komentari

Vaš komentar