Glazbeni kritičar: Massimo je mogao otpjevati telefonski imenik, zvučao bi dobro

Kultura 30. pro 202210:48 0 komentara
N1

Glazbeni kritičar Hrvoje Horvat za N1 je komentirao višegodišnju suradnju s Massimom Savićem kao i današnju komemoraciju.

Prisjećajući se zajedničkih godina i po čemu će pamtiti Massima, Hrvoje Horvat je rekao:

“Znao sam ga od 1984. Pamtit ćemo ga kao vrhunskog pjevača, vokalnog stilista, izuzetnog gitarista koji je ostavio masu pjesama i to je prokletstvo što publika te pjesme ima kao emocionalnu prtljagu i ne možeš onda vjerovati da tog pjevača više nema.

U istoj smo god kad je otišao i Aki iz Parnog valjka, izgubili smo još jednog velikog pjevača prije par godina – Olivera Dragojevića. Sve su to bili izuzetno popularni pjevači koji su podizali prag sceni. Massimo je podizao pragove kvalitete domaće pop glazbe. Scena se osipa velikim koracima. Bio je čovjek koji je živio za glazbu i njegova karijera u 40 godina nije uvijek bila med i mlijeko. Mogao je otpjevati telefonski menik da bi to zvučalo dobro. Nisam uspio doći na zadnji koncert u Areni.”

Horvat je rekao da je Massimu početak i kraj karijere vezan uz Davida Bowieja pa nije ni čudo da ih uspoređuju.

Komemoracija za Massima Savića održava se danas u 11 sati zagrebačkom HNK. U predvorju HNK je i Knjiga sjećanja u koju će se moći upisati svi koji to budu željeli. Pjevač će biti pokopan u utorak 3. siječnja u 11 sati na Gradskom groblju Zadar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!