Glumac Gaspard Ulliel poginuo na skijanju u 37. godini

Kultura 19. sij 202217:45 > 17:51 0 komentara
LOIC VENANCE / AFP

Glumac Gaspard Ulliel, dobitnik Cesara, poznat po ulozi Yvesa Saint Laurenta, smrtno je stradao u 37. godini na skijanju u Savoji, priopćila je njegova obitelj a prenosi agencija France Presse.

“Gaspard Ulliel je poginuo u srijedu nesretnim slučajem na skijanju”, navodi se u kratkom priopćenju.

“Gaspard Ulliel je rastao s filmom i film je rastao s njim. Ludo su se voljeli. Sada ćemo njegove najljepše uloge gledati tužna srca”, odmah je reagirao na Twitteru francuski premijer Jean Castex.

Široj publici je bio poznat po filmovima “Duga nedjelja zaruka” (2004.) Jean-Pierrea Jeuneta, “Saint Laurent” (2014.) Bertranda Bonella i “To je samo kraj svijeta” (2016.) Xaviera Dolana za koji je 2017. nagrađen Cesarom za najboljeg glumca. U tom je filmu tumačio pisca koji se vraća obitelji nakon dvanaest godina izbivanja i najavljuje joj svoju skoru smrt.

Tijekom bogate karijere snimao je s najvećim imenima francuskog filma kao što su Isabelle Huppert i Gerard Depardieu.

Anđeoskog lica, s ožiljkom koji je zadobio kao dijete od ugriza psa, bio je i zaštitno lice Chanelova parfema.

Gradio je karijeru u Francuskoj i u svijetu, a uskoro je trebao nastupiti u Marvelovu serijalu “Mjesečev vitez” koja se prikazuje na Disneyju +.

Glumac je teško ozlijeđen u nesreći na skijalištu La Rosiere u Savojskim Alpama, doznaje se od više izvora koji su potvrdili informaciju BFMTV-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!