Intendant splitskog HNK Srećko Šestan razriješen dužnosti

Kultura 15. ruj 202219:41 0 komentara
Miroslav Lelas/PIXSELL

Splitsko Gradsko vijeće u četvrtak je sa 19 glasova za i deset protiv razriješilo dužnosti intendanta splitskoga HNK Srećka Šestana, prije isteka njegova mandata, a za obnašatelja te dužnosti imenovan je Vicko Bilandžić.

Gradsko vijeće tu je odluku donijelo na prijedlog Kazališnog vijeća, čije je postupke Šestan kritizirao i koje je optužio da je odluke donosilo s nizom proceduralnih pogrešaka, neformalno bez sjednica, da njega nije pozivalo iako Statut HNK regulira da se na takve sjednice treba zvati i intendanta.

Predsjednica Kazališnog vijeća Magdalena Nigoević u svojem je izlaganju kritizirala Šestana zamjerivši mu potpisivanje ugovora o radu, to jest aneksa po kojemu je obnašatelju dužnosti ravnatelja Opere Juri Bučeviću omogućeno da nakon isteka mandata ostane zaposlen kao dirigent. Po njezinim riječima, to je izazvalo nezadovoljstvo djelatnika splitskoga HNK zato što nitko drugi nije dobio takav aneks ugovora.

Šestan je odbio takve primjedbe, ističući da Grad Split također prakticira takve ugovore za ravnatelje javnih i gradskih tvrtaka kako bi im se nakon isteka mandata osiguralo odgovarajuće radno mjesto. Po njegovim riječima, svi su intendanti u splitskome HNK od 1998. godine imali na raspolaganju takve ugovore.

“Famozni ugovor nije razlog mog razrješenja, nego me se razrješuje zbog neprihvaćanja mojeg programskog izvješća, a ja smatram da je to velika greška zato što se predviđeni program za 2021. godinu nije mogao ostvariti zbog pandemije koronavirusa, a financijsko izvješće za tu godinu je prihvaćeno”, rekao je Šestan.

Istaknuo je da ga se proziva kako je svoju smjenu proglasio političkom stvari jer je član HDZ-a.

“Ja sam pasivni član HDZ-a i ne plaćam članarinu, a istupio sam iz svih funkcija i ničim se drugim ne bavim osim splitskim HNK-om, gdje nećete naći nikoga da sam ga gazio zbog političkog uvjerenja”, rekao je Šestan.

Gradonačelniku Ivici Puljku zamjerio što je rekao kako će “zgaziti HDZ”.

“Oprostite, gradonačelniče, nije mi lijepo zazvučala rečenica kad ste rekli da ćete zgaziti HDZ, upotrijebili ste riječ zgaziti”, rekao je Šestan Puljku.

“To mi je preteško zvučalo jer ste čovjek od dva metra i dosta ste teški”, dodao je Šestan.

Puljak je uzvratio rekavši kako se takav njegov izraz odnosi na “model upravljanja HDZ-a”.

Sjednica Gradskog vijeća se nastavlja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!