MUO obilježava Europski tjedan mobilnosti

Kultura 15. ruj 202114:15 0 komentara
Ilustracija/Unplash

Muzej za umjetnost i obrt (MUO) pridružit će se i ove se godine inicijativi i programu Grada Zagreba u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti, koji se održava od 16. do 22. rujna.

U okviru te vodeće kampanje Europske komisije za podizanje svijesti o održivoj urbanoj mobilnosti Muzej će omogućiti fotografiranje ispred svoje zgrade, uz lik poznatog ličioca s aktualne izložbe grafičkog dizajnera Milana Vulpea, koji za ovu prigodu vozi svoj bicikl.

Kako se ističe u najavi, kulisa za fotografiranje krasit će prostor ispred Muzeja za umjetnost i obrt te podizati svijesti o korištenju alternativnih načina prijevoza.

U atriju će se u tom razdoblju moći razgledati virtualna izložba prijevoznih sredstava i obuće iz muzejskog fundusa koja daje uvid u korištenje predmeta koji su ostvarili doprinos održivoj mobilnosti tijekom prethodnih stoljeća.

“Šetnja do MUO kroz vrijeme” će putem projekcije i na društvenim mrežama muzeja prikazivati predmete poput secesijskih cipelica, koturaljki, kočija, romobila, starki.

Za 22. rujna, na Europski dan bez automobila, najavljen je besplatan ulaz u MUO, dok će svi koji u Tjednu mobilnosti dođu prijevoznim sredstvom koje ne zagađuje okoliš i fotografiraju se s Vulpeovim biciklom ispred ulaza, objave svoju fotografiju na društvenim mrežama i označe MUO, ostvaruju pravo na besplatan ulaz i razgled izložbe tijekom cijele manifestacije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!