Noć muzeja u u korona-uvjetima: Kultura ima važan utjecaj na naše živote

Kultura 29. sij 202119:04 0 komentara
N1

Antonia Vodanović, voditeljica galerije Galženica u Velikoj Gorici, za Dnevnik N1 kazala je kako je umjetnost svakako važan faktor u životu čovjeka.

Povodom Noći muzeja, koja se ove godine održava u digitalnom formatu, posjetili smo galeriju Galženica koja je ipak posjetiteljima omogućila i dolazak na izložbu.

“Izložba je kronika svega što se događalo kroz 2020. godinu u Hrvatskoj”, rekla je Antonia Vodanović, voditeljica galerije.

“Lockdown, potres u Zagrebu, potres u Sisačko-moslavačkoj županiji, pa sve ove mjere… Sve je to utjecalo na stvaranje umjetnika”, rekla je Vodanović.

Na izložbi se mogu pogledati djela tri fotografa i tri ilustratora kroz čije radove je predstavljen presjek protekle godine.

“2020. godina je bila dosta turbulentna. Kultura nam može pomoći da se opustimo i zaboravimo na brige, jer se nalazimo u depresivnom vremenu. Ona ne može utjecati drastično na promjenu u našem životu, ali utjecaj na naš život svakako ima”, kazala je Vodanović.

2005. kada je u Hrvatskoj pokrenuta Noć muzeja, sudjelovao je samo Zagreb sa šest muzeja, a prošle godine sudjelovalo je 110 gradova i 210 ustanova. sve informacija o Noći muzeja, koja se održava danas, u petak 29.01, možete pronaći na nocmuzeja.hr.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!