Novogodišnja izložba “Kultura u fokusu” u Fotoklubu Split

Kultura 30. pro 202012:31 > 20:25
Marmontova ulica, Split
Izvor: Miroslav Lelas / Pixsell

Prvog dana nove godine u Fotoklubu Split će se otvoriti izložba "Kultura u fokusu 2019./2020." što će biti prvi kulturni događaj u 2021. godini.

Tradicionalnu novogodišnju izložbu, koja se do sada otvarala u prvoj minuti nove godine, a sada će 1. siječnja točno u podne otvoriti gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

U Fotoklubu kažu da je ove godine čast izlaganja na novogodišnjoj izložbi pripala pobjednicima velikog natječaja ”Kultura u fokusu”. Taj se projekt već pet godina realizira kroz međunarodni fotografski natječaj na platformi mediapitch.com, a od ove godine aktualizira i popularizira na stranici kulturaufokusu.com.

“Realizacija ovogodišnje Kulture u fokusu ostat će zapamćena i zbog pandemije korona virusom. Stoga, simbolično i pomalo u inat, na sam kraj 2020. odnosno s prvim danom Nove 2021. godine, otvara se fizička izložba ”Kultura u fokusu” u Galeriji fotografija Fotokluba Split.

Izložba donosi pobjedničku seriju te fotografije dobitnika nagrada po kategorijama natječaja i to Milana Šabića, Davora Puklaveca, Krunoslava Večenaja, Stipe Suraća, Zoe Šarlije, Dinka Neskusila, kažu u Fotoklubu.

Na natječaj ”Kultura u fokusu” je pristiglo 1438 fotografija, a stručni žiri je izabrao sto najuspješnijih radova koji su vidljivi u različitim digitalnim inačicama virtualne šetnje po Sveučilištu Sjever a dostupni na stranici kulturaufokusu.com i na sam početak nove godine u realnom prostoru u Fotokluba Split.

To je prilika za novi početak i otvaranje šestog po redu natječaja koji se ove godine odvija pod geslom Korona u kulturi-kultura u fokusu, dodaju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar