Placebo nastupa na Šalati 27. lipnja

Kultura 02. lip 202215:24 0 komentara
ALFREDO ESTRELLA / AFP

Engleski art-rock velikani Placebo nastupit će 27. lipnja u Zagrebu na stadionu Šalata u sklopu velike turneje povodom izlaska novog, dugoočekivanog osmog albuma “Never Let Me Go”, najavio je organizator koncerta agencija LAA.

Bend predvođen Brianom Molkom vraća se u Zagreb na open-air koncert na Šalati, gdje će publika među prvima čuti kako zvuči novi Placebo, a bend će podsjetiti i na svoj bogati katalog.

Placebo je u više od dva i pol desetljeća karijere postao jedan od najznačajnijih rock bendova s preko 13 milijuna prodanih primjeraka albuma diljem svijeta.

Prema pohvalama glazbenih medija, novi album svrstan je među najbolje u njihovoj karijeri, a označava povratak jednog od najpoznatijih rock bendova na scenu.

Clash Music piše da album pokazuje koliko Placebo može oduševiti i da ih je nemoguće otpisati. Kerrang ih naziva “okrunjenim prinčevima narodne republike rock’n’rolla”, dok NME navodi kako je riječ o najboljem albumu nakon “Meds”.

Odmah po objavi, album je bio broj jedan u Njemačkoj, UK-u, Austriji, Nizozemskoj, Švicarskoj, dok je top pet držao u Francuskoj, Italiji, Belgiji, Švedskoj, a našao se na listama najprodavanijih i u Australiji.

Kao predgrupa će nastupiti jedan od najznačajnijih regionalnih bendova nove generacije, riječka grupa Jonathan.

Jonathan je od samih početaka među koncertno najjačim bendovima regije, što su potvrdili nastupima u većini najvažnijih klubova i festivala, svirkama uz divove kao što su Editors i Killers, ali i dugačkom američkom klupskom turnejom započetom na SXSW-u.

Titulu jednog od najboljih live bendova zacementirali su i “Rock&Off” nagradom za najboljeg koncertnog izvođača prošle godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!