Pripremaju koncert kao ispitivanje korone, fanovi razgrabili karte u par minuta

Kultura 12. ožu 202115:03 > 15:07 0 komentara
ANNETTE RIEDL / DPA / AFP

Po prvi put u godini dana Berlinski filharmoničari organiziraju koncert. Izdanih 1000 ulaznica ljubitelji glazbe u glavnom gradu Njemačke razgrabili su doslovno u samo nekoliko minuta.

“Nažalost, više nema karata za koncertni pilot projekt 20. ožujka. Snimku koncerta možete pogledati na Uskrs, 4. travnja na televiziji Arte u 17 sati”, glasi obavijest na stranici Berlinskih filharmoničara.

Koncert kojim će dirigirati Kirill Petrenko, održat će se 20. ožujka, točno na godišnjicu posljednjeg održanog koncerta berlinskog orkestra, koji je sve od tada morao pauzirati od nastupa pred publikom zbog epidemioloških mjera.

VEZANE VIJESTI

Niti ovaj koncert nije povratak na bilo kakvo normalno, staro ili novo, nego je riječ o pilot projektu, u čemu sudjeluju i gradske vlasti kako bi se ispitale mogućnosti da se postojeće epidemiološke mjere zamijene dostupnim testiranjem na koronavirus.

Na repertoaru 20. ožujka bit će djela Pjotra Iljiča Čajkovskog i Sergeja Rahmanjinova, a koliko je riječ o važnom ispitivanju pokazuje i to što u ispitivanju mjera sudjeluju najveće umjetničke organizacije izvedbenih umjetnosti u Berlinu; Berliner Ensemble, Staatsoper i Konzerthaus.

Pregladnjeli obožavatelji glazbe na koncert neće moći tek tako došetati s komadom papira na kojem je otisnuta ulaznica. Prvo što će ulaznice morati biti personalizirane. Drugo što će pri pokazivanju takve ulaznice morati pokazati i osobne isprave. Treće, ključno, morat će sa sobom donijeti dokaz da su negativni na SARS-CoV-2, i to da datiran na točno dan održavanja koncerta.

Taj dio, testiranje na koronavirus, morat će obaviti u jednom od laboratorija s kojima su organizatori koncerta dogovorili projekt, a trošak testiranja snosi organizator. Nošenje maske FFP2 obavezno je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!