Šerbedžija o Balaševiću: Veliki pjesnik koji je rekao ne ratu, ne nasilju

Kultura 19. velj 202119:41 2 komentara
Foto: Nova.rs/Arhiva

Ta vijest me užasno pogodila. Nemam riječi jednostavno. Postoje neke smrti koje su apsurdne i nemoguće i ne možeš se pomiriti s njima. Osjećam se isto kao kada je Arsen umro, rekao je za Nova.rs glumac Rade Šerbedžija povodom smrti čuvenog kantautora Đorđa Balaševića.

“Bio je velik, veličanstven pjesnik. Božanstven pjesnik, koji nije samo pjevao svoje pjesme, nego je i pisao poeziju i knjige. Bio je mudrac. I uz sve to bio je veliki čovjek. Hrabar kada je trebalo biti hrabar. Rekao je NE ratu. Rekao je NE nasilju, i ovome treba odati svako priznanje i čast”,  uspio je da prokomentirati glumac za Novu.rs.

VEZANE VIJESTI

U Balaševićevom filmskom prvijencu “Kao rani mraz”, za koji je napisao scenarij i režirao ga, Šerbedžija je glumio starog Vasu Ladačkog.

Đorđe Balašević preminuo je danas u 68. godini na Infektivnoj klinici u Novom Sadu od, kako je neslužbeno rečeno portalu Nova.rs, posljedica bolesti izazvane koronavirusom.

Gostujući prije nekoliko godina u emisiji Ivana Ivanovića, Šerbedžija je Balaševića, uz osmijeh, nazvao “fantastičnim momkom”, spremajući se da se sretne s njim u Novom Sadu.

“To jedno samo čudo. Jedno od najvećih emotivnih čuda u ovoj zemlji, kojeg ja obožavam”, rekao je Šerbedžija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare