“Serija o atentatu na Đinđića je priča koja zaslužuje hrvatskog koproducenta”

Kultura 22. kol 202212:58 0 komentara
N1

Suvlasnik produkcijske kuće Drugi plan, producent Nebojša Taraba u N1 studiju uživo komentirao je snimanje dramske serije o atentatu na bivšeg premijera Srbije Zorana Đinđića.

“Projekt pratimo od kada je predstavljen na Sarajevo Film Festivalu. Kao produkcijska kuća već duže vrijeme pokušavamo uspostaviti suradnju s kolegama u regiji. Ne samo u Srbiji, već u cijeloj regiji. Mislimo da je ovo priča koja zaslužuje hrvatskog koproducenta”, rekao je Taraba.

VEZANE VIJESTI

Kaže da će se serija baviti događajima koji su utjecali na politički razvoj u regiji.

“Neobično je da se do sada nije realizirala serija ili film na tu temu. Zapravo nemamo jasan odgovor na to tko stoji iza atentata na Zorana Đinđića. Serija zapravo fikcionalizira događaje nakon samog atentata i pokušava dati svoju verziju onoga što bi moglo biti iza svega toga. Sigurno je u pitanju događaj koji je ostavio trag na budućnost cijele regije. Mi smo u Hrvatskoj bili jako sretni kada je Zoran Đinđić izašao na političku scenu”, rekao je.

Uvjeren je da bi “politička situacija bila drugačija da nije došlo do atentata na Đinđića”.

“Đinđić je bio na putu čišćenja svakog oblika Miloševićeve ostavštine. Osobno sam siguran da bi Srbija danas bila članica Europske unije. Svi bi odnosi u regiji tekli drugačije. Nije tajna da tempo tih odnosa diktiraju odnosi Hrvatske i Srbije”, kaže Taraba.

Navodi kako će “serija dodirivati stvarne likove”, no ubacit će se i pojedini izmišljeni likovi.

“Lik hrabre novinarke koja istražuje atentat je izmišljen. Nju će glumiti Danica Čurčić“, rekao je.

Više u videu:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!