Muškarci se više trude oko proslave Valentinova nego žene

Lifestyle 30. sij 201620:59 > 21:00
Izvor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Suprotno uvriježenom mišljenju, muškarci se više trude oko proslave Valentinova od žena, pokazalo je istraživanje francuskog instituta Vente-Privee. Anketa je pokazala i da je oko stotinu eura na svoje bolje polovice spremno potrošiti 13 posto Europljana, a to isto je za svog muškarca spremno učiniti samo četiri posto žena.

Bez obzira na nacionalnost, Europljanke su odlučne: nema potrebe darovati da biste partneru iskazali ljubav. Trećina Španjolki (30 posto) koje su sudjelovale u anketi svom dragom ne kani pokloniti ništa za Valentinovo, no to će učiniti 17 posto Španjolaca.

U Italiji poklon partneru ne namjerava kupiti 21 posto žena, a u Francuskoj 15 posto, dok će svojim partnericama izraze ljubavi poklonom iskazati 11 posto Talijana, odnosno 12 posto Francuza.

Više od polovine Francuskinja ili njih oko 52 posto idealnom proslavom blagdana ljubavi smatra gledanje omiljene emisije na televiziji udvoje uz lagani obrok. Njihovo mišljenje dijeli 37 posto Francuza.

Anketa je pokazala i da je ženama idealan partner za romantičnu večer na Valentinovo Bradley Cooper (14 posto), slijedi ga David Beckham (8 posto) te Patrick Dempsey za kojega se odlučilo 7 posto ispitanica.  Anketa je provedena u prosincu na 1000 muškaraca i žena u dobi od 18 do 45 godina u Francuskoj, Španjolskoj i u Italiji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.