5 biljaka za spavaću sobu koje 'liječe' nesanicu

Lifestyle 01. ožu 201614:45 > 14:47
Podijeli:
Izvor: Pixabay

Osim što su iznimno dekorativne, kućne biljke mogu unaprijediti vaš život i zdravlje. Neke biljke su poznate zbog njihovih umirujućih i detoksikacijskih učinka na tijelo, a mogu i uspavati pojedinca. Ovih pet biljki trebali bi staviti u svoju spavaću sobu ako imate probleme s nesanicom

1. Areka palma
Ova biljka pročišćava zrak, uklanja toksine i ugljični dioksid. Uz to ovlažuje zrak, zbog čega je osobito poželjna u zimskim mjesecima kada nam se zbog grijanja suši grlo, nosnice i drugi dijelovi tijela, i zbog čega teško padamo u san.

2. Aloe Vera
Ljekovitost ove biljke dobro je poznato mnogima, a od nje se izrađuju i najrazličitiji preparati za njegu kože. Aloe Vera je netipična biljka koja tijekom noći izlučuje kisik, pa ju je dobro držati u spavaćoj sobi. Uz to ima pozitivne učinke na imunitet pojedinaca.

3. Fikus Benjamin
Ovo je broj 1 u svijetu biljaka koji pročišćuju zrak. Fikus Benjamin uklanja čak 70 posto benzena, amonijaka i toluena te drugih nečistoća iz zraka koje izlučuju sintetičke materijale loše kvalitete iz kućnog namještaja. Ovaj fikus unaprijedit će san osoba koje obitavaju u sobi u kojoj se nalazi, ali će i ukrasiti cijeli prostor.

4. Svekrivin jezik

Biljka je dobra za dišni sustav i imunitet tijela. Smanjuje glavobolje i snižava krvni tlak, a poput aloe vere neutralizira količinu ugljičnog dioksida u prostoriji tijekom noći. Zasigurno ćete se puno bolje odmoriti s ovom biljkom u blizini spavaće sobe.

5. Nefrolepis
Ova kućna paprat je bogata esencijalnim uljima, flavonidima i drugim korisnim tvarima koji umirujuće djeluju na živčani sustav. Nefrolepis vam pomaže nositi se s posljedicama stresa, a kao rezultat toga osigurava vam lakše tonjenje u san, piše Zadovoljna.hr.