Do savršene kajgane uz samo nekoliko savjeta

Lifestyle 08. tra 201614:50 > 14:50
Pixabay

Poput špageta s malo umaka, i kajgana se čini kao vrlo jednostavno jelo koje baš svatko zna jako dobro pripremiti, zar ne?

No mnogima ne ispadne onako kako bi željeli jer su možda previdjeli koji od ovih važnih savjeta, koje donosi Tportal.

Mlijeko, vrhnje, voda…

Za ukusnu i kremastu kajganu nisu potrebni nikakvi tekući dodaci, koliko god se logičnim činilo da će pomoći malo mlijeka ili vrhnja. Kako piše Prevention, čim se jaja počnu termički obrađivati u tavici, sve ostalo će se odvajati od njih, koliko god mutili pjenjačom prije pečenja.

Vilica ili pjenjača?

Vilica neće biti od pomoći jer što bolje miješate jaja, stvara se više mjehurića i kajgana postaje lagana i pahuljasta. Stoga je najbolje imati pjenjaču i dobro mutiti jaja pola minute.

Solite kajganu nakon pečenja

Naučili smo dodati sol jajima prilikom miješanja, ali ona izvlači vlagu pa zapravo sprečava to da kajgana bude kremasta i kompaktna. Malo soli dovoljno je staviti pred sam kraj.

Povrće

Sigurno je kajgana zdravija ako je pripremljena s povrćem, ali i ono je puno vode pa stvara isti efekt kao da ste dodali mlijeko ili neku drugu tekućinu. Treba ga prvo malo pržiti u tavici kako bi otpustilo vodu.

Odabir tavice

Velika tavica za samo dva jaja? Ne! Radije investirajte u manju tavicu ako češće pripremate manje porcije. Inače vam treba više ulja, a jaja će se razliti kao da pečete palačinku i lakše zagorjeti.

Jačina vatre

Najbolja je srednje jaka vatra. Trebat će vam više vremena i stajanja uz štednjak, ali rezultat je nemjerljiv u usporedbi s brzinskim pečenjem kajgane na jakoj vatri.

Jaja se peku i kad ih maknete s vatre

Toplina izvodi svoju čaroliju neko vrijeme i nakon što maknete jaja s vatre. Stoga za savršen rezultat maknite kajganu s vatre taman pred kraj i dok je servirate pa počnete jesti bit će taman onakva kakva treba biti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.