Ovo je najveća prednost ljevaka nad dešnjacima

Lifestyle 15. tra 201613:27 > 13:30
Izvor: Morguefile

Samo 10 do 15 posto svjetske populacije čine ljevaci, a među muškarcima ima dvaput više ljevaka nego među ženama. Ljevaci su po mnogočemu posebni, no znate li koja je najveća prednost ljevaka nad dešnjacima?

Marilyn Monroe, Albert Einstein i Charles Darwin neki su od najslavnijih ljevaka, a ova trojka poznata je i po svojoj visokoj inteligenciji. To i ne čudi jer jedna studija pokazala je da je više ljevaka nego dešnjaka s kvocijentom inteligencije višim od 140.

Inteligencija im omogućava neke prednosti nad dešnjacima, a najvećom prednošću smatra se njihova sposobnost da rade nekoliko stvari odjednom. Naravno da i dešnjaci pokušavaju biti dobri u multitaskingu i neki su u tome i uspješni, no ljevaci su u obavljanju više zadataka odjednom briljantni.

Jedno istraživanje ponudilo je rješenje zbog čega su ljevaci bolji od dešnjaka u obavljanju više stvari odjednom prema kojem je ‘tajna’ u tome da mozak ljevaka funkcionira brže zbog čega se lakše snalaze među mnoštvom informacija. Pročitajte i 5 najvećih mitova o ljevacima u koje ne trebate vjerovati.

Druga studija je pak pokazala i da su ljevaci, zbog svoje sposobnosti multitaskinga, bolji u igranju video igara, piše Zadovoljna.hr.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.