Sedam problema koje ima i imat će ama baš svaki par

Lifestyle 17. tra 201616:42 > 16:45
Izvor: Morgue File/Ilustracija

Bračni savjetnici vidjeli su svakakve krize, i svi su ti brakovi nesretni na svoj način.

Međutim, sedam se problema neprestano ponavlja. A pojavljuju se nakon otrežnjenja od zaljubljenosti.

1. Naučite da vaš partner nije i ne može biti baš sve

Ne mogu biti i srodna duša i najbolji prijatelj i financijski savjetnik i zvijer u krevetu i idealan roditelj… Uvijek, odjednom i u svakom trenutku. Ni sami niste to sve.

2. Telefon će se ispriječiti između vas

Vrlo je lako iskopčati se iz sadašnjeg trenutka i prepustiti se surfanju virtualnom stvarnošću, nakon što prođe želja da svaki trenutak provodite ili skupa ili na telefonu kad ste odvojeni. U zrelijoj fazi veze trenuci provedeni bez telefona koristit će zbližavanju.

3. Seks neće uvijek biti sjajan

Promjene u libidu su neminovne, ali stručnjaci ističu da se o intimnim trenucima mora voditi računa, bez obzira koliko su parovi zaposleni. Treba se maziti, čak ako to ni ne kulminira seksom, jer pomanjkanje intimne razmjene obično je znak dubljih problema.

4. Nećete ispuniti sve ciljeve svoje veze

Iako su zajednički ciljevi u ljubavnoj vezi dobar znak, vaša “očekivanja moraju biti želje, a ne potrebe”, kaže terapeutkinja Laurel Steinberg. Ciljevi često nistu ostvareni, ali uvijek postoje i oni koji su premašili očekivanja.

5. Vaš partner se neće riješiti svojih loših navika

Ljubav znači prihvaćanje – ako je bio musav na početku veze, vrlo vjerojatno će biti takav i za deset godina. Možete pokušati s podsjećanjem da bace u koš iskorištenu vrećicu od čaja, ali šanse su male.

6. Novac će biti problem

Vremenom svaki par prolazi financijske drame, različitog intenzitetta.

“Po mom iskustvu, financijski stres je vodeći uzrok depresije kod muškaraca i depresija je često uzrok povlačenja u sebe, što otežava rješavanje problema”, kaže Amanda Deverich, bračna savjetnica. Rješenje vidi u tome da se timski pristupi problemu.

7. Monogamija će biti problem

Vjernost znači puno truda – neizbježno je da će vas netko privući i da ćete se pitati jeste li napravili najbolji izbor, kad ste se odlučili za jednog partnera. Međutim, ako ste oboje za tu varijantu trud se isplati. Ona jest restriktivna i vrlo vjerojatno neprirodna, ali i brojne su druge stvari, pa nas to ne sprečava da ih činimo iz dana u dan, piše Huffington Post.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.