Hit na internetu: Iznenađujući trik za prolazak ispita

Lifestyle 06. lip 201621:51 > 21:54
Izvor: Pixabay

Polaganje ispita stvara ogroman pritisak na učenike. Potvrđuje to i nedavna britanska studija koja je uključivala učenike osnovnih škola, a koja je pokazala da čak 90 posto djece osjeća pritisak da dobro napiše prijamni test za srednju školu (test SAT), a više od četvrtine je priznalo da se osjećaju pod stresom.

Učiteljica Thom koja predaje u Osnovnoj školi Buckleberry u Readingu vikend prije polaganja ovih ispita dala je učenicima zapanjujuću zadaću, koju nisu očekivali. Učiteljica im je napisala:

‘Od ispita nas dijeli samo nekoliko dana i važno je iskoristiti preostalo vrijeme na mudar način. Ovo je vaša zadaća za vikend. Molim vas odradite što je moguće više aktivnosti, i kemijskom označite sve odrađeno:

– Vozite se biciklom
– Pročitajte knjigu
– Pogledajte svoj omiljen televizijski program
– Osmjehnite se
– Jedite gumene bombone ili sladoled
– Provedite vrijeme s ljudima koje volite
– Smijte se dok vas ne zaboli trbuh
– Izađite van i uživajte u vremenu
– Pođite na plivanje ili u šetnju
– Bavite se hobijem
– Odmorite se
– Vidi se s prijateljima
– Trčite do iznemoglosti
– Kuhajte ili napravite nešto
– Pojedi još malo gumenih bombona ili sladoleda
– Igrajte se u vrtu
– Napravite nešto što nikada prije niste napravili

Ako mislite da trebate ponoviti gradivo, učinite to, ali ne dulje od jednog trajanja jednog sata.

ZAPAMTITE

Učiteljica Thom je zadužena za brigu, a ne vi. Svi ste nevjerojatni i vrlo se ponosim vama. Ludo se provedite ovoga vikenda!’

Neobična domaća zadaća jasno daje do znanja da opuštena i sretna djeca postižu najbolje rezultate, te da od brige i stresa nema nikakve akademske koristi. Ovaj je status podijeljen s Facebook profila Eyfs Matters više od 71 tisuću puta, a dobila je oko 81.000 lajkova ljudi iz cijelog svijeta, piše zadovoljna.hr.