Sedam stvari koje vas čine uspješnijima ukoliko ste samci

Lifestyle 09. srp 201613:42 > 13:43
Izvor: Ilustracija / Pixabay

U svojoj knjizi "Going Solo", sociolog sa Sveučilišta New York Eric Klineberg, osvrnuo se na temu kako je biti samac u današnje vrijeme, kao i na percepciju javnosti u kojoj je nametnuta teza da osoba koja nije u ljubavnoj vezi nema javnog života.

No, ne misle svi tako, niti činjenice to pokazuju.

Kad je u pitanju SAD, samci su danas većina, za razliku od prije 40-ak godina.

Obavljene su i studije koje se bave pitanjem samaca i kako to utječe na njihov uspjeh.

Samci su više društveni
Istraživači kažu da su samci većinom češće u kontaktu s obitelji, pomoći će im, ali i sprijateljiti se sa susjedima. Jedno istraživanje također kaže da samac provede otprilike 12 minuta dnevno u razgovoru s drugim ljudima, dok oni u braku to čine 7,8 minuta. Također, biti samac ne znači da je ta osoba osuđena na usamljenost i osjećaj izoliranosti.

Samci imaju više vremena za sebe
Ukoliko više vremena provodite sami sa sobom, to vam pomaže da otkrijete tko ste, kao i smisao i svrhu vašeg života.

Samci imaju više slobodnog vremena
Samci imaju više slobodnih aktivnosti od onih u braku. Oni tako prosječno potroše 5,56 sati dnevno na slobodne aktivnosti u usporedbi s onima u braku, koji potroše 4,87 sati. Samci također više vježbaju, bave se sportom, više gledaju televiziju, igraju igrice i provode više vremena na računalu.

Samci imaju manje pravne obaveze
Kada s nekim uđete u brak, to vas čini legalno odgovornima za njegove financijske greške, a postajete i odgovorni i za kredit.

Biti samac rezultira većom plaćom za žene
Žene imaju veću plaću kad su slobodne u usporedbi sa udanim kolegicama.

Samci rade manje sati nego oženjeni muškarci
Muškarci koji nemaju djevojku između 28 i 30 godina rade 441 sat manje izvan posla, nego njihove oženjene kolege, dok muškarci između 44 i 46 rade 403 manje sati ako su slobodni.

Samci više vježbaju
Istraživači sa sveučilišta Maryland su otkrili da muškarci i žene u godinama od 18 i 64, koji nikad nisu bili oženjeni ili udati, više puta vježbaju tijekom tjedna od onih koji su u braku ili razvedeni. Druga studija je pokazala da samci imaju 25 posto manje šanse da budu pretili u usporedbi s onima u braku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.