Ginekolozi najviše mrze kad im žene dođu i (ne)kažu ovo

Lifestyle 15. sij 201710:51 > 10:52
Izvor: Ilustracija/Pixabay

Problem je što ginekolozi imaju tek nekoliko minuta s pacijenticom da provjere i naprave sve što treba i zato ne žele gubiti vrijeme. U skladu s tim ima ta jedna stvar koju ginekolozi stvarno mrze kada im pacijentica kaže, a to kažu - gotovo sve pacijentice.

U Readers Digestu izašao je članak u kojem ginekolozi i ginekologinje odgovaraju na pitanja o tome što bi zaista poručili svojim pacijenticama kako bi svima bilo lakše.

Itekako su svjesni da žene ove preglede baš i ne svrstavaju na listu omiljenih i da nikome nije baš svejedno doći, razgolititi se i onda se tako otvoriti pogledu.

No problem je što ginekolozi imaju tek nekoliko minuta s pacijenticom da provjere i naprave sve što treba i zato ne žele gubiti vrijeme. U skladu s tim ima ta jedna stvar koju ginekolozi stvarno mrze kada im pacijentica kaže, a to kažu – gotovo sve pacijentice.

“Oprostite, nisam se obrijala.”

“Nas ne zanima frizura. Imamo malo vremena da se usredotočimo na pregled i stvarno nas ne zabrinjava to što što žene nisu obrijane. Pogotovo ako im nisu obrijane noge. Mi s tim nemamo veze i to je stvarno tema na koju ne bismo trebali trošiti dragocjeno vrijeme”, rekli su ginekolozi.

Baš zbog kratkog vremena koje imaju sa svojim pacijenticama – liječnici ne žele gubiti niti sekunde – u svom dnevnom rasporedu, u tom periodu razgovora, u postavljanju dijagnoze.

Ginekolozi kod svojih pacijentica mrze i još neke stvari:

Oni mrze kada im ne dođete na pregled jer ste dobili mjesečnicu. To nije razlog za nedolazak jer današnji papa testovi omogućavaju test i za vrijeme mjesečnice.

Mrze kada sami sebi postavljate dijagnozu.

Naravno da svaka žena poznaje dovoljno svoje tijelo, ali nipošto ne smiju “glumiti” liječnika.

Kada ne spominjete da pijete neke lijekove i kada ne kažete ništa, prenosi Index.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.