Otkrijte kako nekoga navesti da s vama izađe i na drugi spoj

Lifestyle 21. svi 201714:48 > 14:51
Podijeli:
Izvor: Ilustracija

Prvi spojevi su izrazito stresni i znaju biti neugodni, posebno kada ne idu baš glatko i kada ne nalazimo zajedničke teme. No, ako nam se osoba na prvom spoju svidi i poželimo je vidjeti ponovno zapitat ćemo se kako to učiniti.

Jedna nedavna studija je pokazala da će osoba koju ste pozvali na prvi spoj pristati s vama izaći na drugi ako budete ‘zabadali nos’, odnosno ako ćete joj postavljati mnogo pitanja, piše Independent.

Propitkivajući osobu s kojom ste izašli na spoj o hobijima, navikama i sklonostima navest ćemo je da se poželi s nama vidjeti još koji put, utvrdilo je istraživanje Sveučilišta Hardvard. Mnogi samci su zabrinuti da će biti previše nametljivi već na prvom spoju ali psiholozi kažu da ćemo pokazivanjem iskrenog interesa za drugu osobu povećati šansu da se dogodi i drugi spoj.

Znanstvenici su analizirali tri ‘speed-datea’ od po četiri minute u kojima je sudjelovalo 110 muškaraca i žena nakon čega su usporedili mišljenja jednih od drugima.

Razgovori su tijekom četverominutnih spojeva snimani te je bilježeno koliko je pitanja postavljeno. Istraživanje je pokazalo da je više od polovice muškaraca poželjelo izaći na drugi spoj, dok je tek jedna trećina žena poželjela isto.

Utvrđeno je da su kandidati s kojima se najviše ljudi poželjelo ponovno vidjeti pokazivali najviše interesa ua sugovornike, odnosno da su postavljali najviše pitanja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.