5 izvora masnoće koje bismo trebali jesti češće

Lifestyle 10. pro 201716:50 > 16:56
Pixabay

Iako su bogate masnoćama, ove namirnice trebali bismo konzumirati češće.

Organska slanina

Visokokvalitetna slanina koja je dobivena od organski uzgojenog mesa puna je kolina, koji se pokazao kao saveznik u borbi protiv Alzheimerove bolesti i nekih drugih kroničnih mentalnih bolesti. Uz to je dobar izvor različitih vitamina B kompleksa, te cinka. Ovi nutrijenti pomažu u proizvodnji serotonina koji smanjuje tjeskobu, kaže nutricionistica Ali Miller.

Organski maslac

Nutricionistički gledano, maslac je mnogo zdraviji izvor masnoće nego što ljudi misle, a osobito ako dolazi od organskog mlijeka. Ovakve mliječne masnoće sadrže veću koncentraciju vitamina K2 koji pomaže tijelu iskoristiti kalcij na pravilan način.

Avokado

Avokado je hrana bogata oleinskom kiselinom i prehrambenim vlaknima koja uravnotežuje hormone u organizmu i pojačava zdravlje probave. Također se smatra odličnom hranom za oporavak nakon vježbanja jer sadrži kalij.

Avokado je pun i bjelančevina.

Žumanjak

Preskočite omlet od bjelanjaka i prigrlite žumanjke. Ovo je još jedna zanemarena, a masnoćama bogata hrana koja je nevjerojatni izvor vitamina A, B i selena.

Tamna čokolada

Istraživanja su pokazala da neke vrste čokolade mogu zaštititi srce. Potrebno je unijeti 200 miligrama flavonoida da bi se poboljšala cirkulacija i unaprijedilo zdravlje srca, piše Punkufer.