Iako se može činiti da je sasvim jednostavna, priprema mesa, ribe ili povrća na roštilju, ipak zahtjeva neka znanja.
Koristite drveni ugljen, brikete ili drvo bukve, graba ili masline. Nemojte potpoaljivati vatri papirom jer će vjetar odnijeti pepeo na namirnice koje pečete.
Drvo nemojte stavljati ispod ugljena jer neće do kraja izgorjeti pa će se pojavljivati vatra. Stavite ga u sredinu u obliku piramide, a na to položite sitne grančice, potpalite i nakon 2o minuta raširite po cijelom roštilju.
Ako ćete na roštilj stavljati svinjetinu, imajte na umu da je potrebno marinirati je 2 do 4 sata prije pečenja. Crveno meso marinirajte 4 do 6 sati, a patku i do 8 sati.
Za omekšavanje namirnica namočite ih u kiselo mlijeko ili jogurt. Ako želite da budu sočne i hrskave, ostavite ih u marinadi od piva, piše Večernji list.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.