Ubijena tigrica koja nije mogla odoljeti muškom parfemu

Lifestyle 04. stu 201809:55 > 09:58
Izvor: Morgue File/Ilustracija

Nakon velike potjere u Indiji ubijena je tigrica koja je navodno ubila 13 ljudi, a koja nije mogla odoljeti muškom parfemu Calvina Claina "Obsession", rekli su indijski dužnosnici, a prenio je BBC.

Lov na tigricu u zapadnoj državi Maharashtra trajao je oko dvije godine, a lovci su koristili taj parfem kako bi je namamili.

BBC objašnjava da se u sastavu parfema Calvina Claina “Obsession” među ostalim nalazi feromon cibetke, mačkolike životinje srednjeg rasta. Indijski dužnosnici odlučili su se poslužiti tim parfemom kako bi je namamili nakon što su američki znanstvenici ranije koristili isti parfem da bi namamili jaguare.

Tigrica, poznata kao T-1, ubijena je na području nedaleko od sela Borati. Nakon što su je mještani primijetili tamo se uputio tim naoružan pištoljima za uspavljivanje i puškama.

Životinja je pogođena metkom za uspavljivanje i nakon toga je krenula u napad na vozilo u kojemu je bio tim. Ubijena je s udaljenosti od oko 10 metara.

U posljednje dvije godine tigrica je ubila 10 osoba, a više od 5000 stanovnika područja na kojem se kretala živjelo je u strahu.

Posljednje žrtve tigrice bile su tri osobe ubijene u kolovozu.

U lovu na tigricu korišteno je više od 100 zamki s kamerama te mamci u obliku konja i koza vezanih za drveće. Također su bila uspostavljena nadzorna mjesta i oružane ophodnje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.