Piletina "prošarana" s bijelim trakicama manje je kvalitetna

Lifestyle 13. sij 201910:22 > 10:31
Podijeli:
Izvor: Pixabay

Zbog poveće količine proteina, bijelo meso odličan je izbor i za one koji pokušavaju izgubiti neželjene kilograme jer sadrži tek 165 kalorija na 100 grama mesa bez kože.

Ipak, na nešto biste morali obratiti pozornost kada kupujete pileća prsa, a to su bijele trake po njima. Vjerojatno ste dosada mislili kako to malo “masnoće” na njima nije ništa strašno, no nije riječ o tome, već o nečem sasvim drugom. Pile uzgajano u masovnim uzgajivačnicama tretira se tako da u kraćem vremenu postane veće i teže s više mesa, a takvo meso na sebi ima više bijelih trakica nego meso uzgojeno u domaćem okruženju.

Te bijele trake karakteriziraju se kao “znak poremećaja pileta”, odnosno poremećaja njihove mišićne mase te je meso s više bijelih traka, u slobodnom prijevodu, manje zdravo.

Istraživanje provedeno 2013. godine pokazalo je da je meso s bijelim trakama manje kvalitetno meso i sadrži znatno viši postotak masnoće, čak 224 posto više masti. Doduše, znanstvenici ističu kako takvo meso nema negativan utjecaj na zdravlje ljudi koji konzumiraju meso “prošarano” s više bijelih trakica, ali svakako bi bilo bolje izbjegavati takve komade mesa ako imate izbor, piše Miror a prenosi Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram