Pet razloga zašto muškarci varaju svoje žene – i ne, nije zbog seksa

Lifestyle 25. ožu 201920:37 > 20:45
Podijeli:
Izvor: Ilustracija

Sigurno znate barem jednu osobu koja je prevarila ili je bila prevarena u vezi - ako niste i sami bili upleteni.

Ako prevaru definirate kao seks za jednu noć za koji vaš partner ili partnerica ne zna, onda oko 50 posto parova tijekom srednje škole i studiranja – vara, pojasnio je Justin Lehmiller, pedagog za seks i istraživač u Institutu Kinsey. Tvrdi kako se stopa nevjere smanjuje na oko 20 do 25 posto nakon braka. A muškarci su ti koji varaju češće od žena, kažu stručnjaci.

Večernji list navodi najčešće razloge:

Emocionalne potrebe

Kada one nisu zadovoljene u nekom odnosu, muškarci trebaju jačati svoj ego pa se upuštaju u prevaru, pojašnjavaju stručnjaci za odnose dr. Josephs i Ava Cadell. Varanje postaje rješenje za muškarce koji, iako vole svoje žene, ne žele se suočiti s problemima u svojim brakovima.

Nesigurnost

Kada nabace pokoji kilogram ili počnu gubiti kosu ili karijera krene u neočekivanom smjeru nizbrdo, muškarci gube samopouzdanje. Vjerojatno će se upustiti u prevaru kako bi si pokušali vratiti barem dio tog samopuzdanja.

Monotonija u odnosu

Monotonija može biti pravi ubojica veze. Kada sve postane isto, bez novosti, bez iznenađenja, muškarci željni promjena naći će neku ženu za seks za jednu noć kako bi iskusili nešto novo.

‘Milo za drago’

Jedan od čestih razloga zašto se netko upušta u nevjeru je – osveta. Ako su i sami prevareni, napravit će isto kako bi se i druga strana osjećala kao i oni.

Jednom varalica – uvijek varalica

Ako su varali tijekom srednje škole i studiranja, u mlađim danima, takvo ponašanje im je postalo uobičajeno pa će vjerojatno varati i dalje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram