Ovo su važne godine u životu svakog muškarca

Lifestyle 07. tra 201510:50 > 10:53
Izvor: Morgue File/Ilustracija

Istraživanje Sveučilišta Harvard pokazalo je da muškarci spolno sazrijevaju s 11 godina.

Prema nekim studijama, muškarci su najskloniji preljubu s 49 godina dok s 53 godine gube svoju privlačnost. Nakon zanimljive analize, koja povezuje dob žena s određenim razdobljima u životu, slično je istraživanje provedeno i za muškarce.

Prema ovom istraživanju, dječaci ulaze u pubertet s 11 godina, dvije godine ranije nego njihovi očevi, a djevojke između devet i 14 godina. S 13 godina glas im postaje dublji i muževniji, a s 14 im rastu brkovi i brada. S 15 godina u prosjeku gube nevinost, nekoliko mjeseci ranije od svojih vršnjakinja.

Prema podacima britanskog statističkog ureda, muškarci danas žive dulje od svojih predaka – prosjek je oko 78 godina.

Ukoliko netko ima sklonosti istom spolu, ‘izlazi iz ormara’ sa 16 godina, pokazalo je istraživanje u kojem je sudjelovao 471 mladić, objavio je magazin Family Relations.

S 37 godina muškarci osjećaju da su najzadovoljniji u životu, a žene su najsretnije s 34 godine

S 22 godine dečki su najplodniji – nakon toga brzina njihove sperme polako opada. S 29 godina najviše se seksaju, sudeći prema nekim studijama, a s 32 godine ulaze u brak. Prema podacima britanskog ureda za statistiku, to je i prosječna dob u kojoj muškarci postaju očevi. S 37 godina osjećaju da su najzadovoljniji u životu, a žene su najsretnije s 34 godine.

Kad imaju 41 godinu, misle da ih ljepši spol više ne smatra atraktivnima. S 43 godine muškarci se smatraju zrelima – mada neke žene misle da nikad ne odrastu (čak osam od 10 anketiranih žena). S 49 godina najskloniji su počiniti preljub, a s 50 polako im opada libido. Žene muškarce koji imaju više od 53 godine više ne doživljavaju kao privlačne.