Starom kruhu za 15 minuta možete vratiti svježinu, evo kako

Lifestyle 06. velj 202008:50 > 08:55
Pixabay

Prosječna štruca kruha ima rok trajanja oko 24 sata. No, kupljeni kruh nije uvijek mekan i svjež, a i često precijenimo svoje potrebe pa se kruh osuši. Međutim, rješenja ima.

Kupite li u trgovini tvrđu štrucu, ili se to jednostavno dogodi zbog stajanja, ne očajavajte. Postoji način da omekšate njegovu sredinu, a koricu učinite hrskavom i ukusnom kao da je upravo ispečena, piše Pun kufer.

VEZANA VIJEST

1. Stavite štrucu kruha pod mlaz vode

Tvrdu štrucu kruha stavite pod mlaz vode ili je dobro namočite u posudi s vodom. Upotrijebiti možete hladnu ili toplu vodu. Nemojte se plašiti tekućine. Da bi trik uspio, kruh mora biti dobro namočen.

2. Stavite peći kruh

U prethodno zagrijanu pećnicu stavite peći kruh na 150 ili 160 Celzijevih stupnjeva oko šest do sedam minuta. Izvadite kruh iz pećnice, narežite ga i uživajte u okusu.

#related-news_0

Ako imate na raspolaganju veliku štrucu kruha, pečenje možete produljiti na 10 do 12 minuta.

3. Zašto pali ovaj trik?

Voda se u pećnici pretvara u paru što rehidrira površinu i unutrašnjost kruha, dok toplina osnažuje koru i čini je hrskavom kao da je upravo pečena.

Važan savjet:

Ako kruh ima neugodan miris, a na površini ima znakove kvarenja i plijesni, bacite ga u smeće. Takvom kruhu nema pomoći i nemojte ga jesti.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad| Windows| i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram.