10 stvari koje svaka žena želi reći svom ginekologu

Lifestyle 13. svi 201513:12 > 13:13
Izvor: Morgue File/Ilustracija

Posjet ginekologu za neke je žene vrlo neugodno iskustvo i postoje brojne stvari koje žene žele napomenuti ili pitati, a to nikada ne učine. Novinarka portala scarymommy donosi 10 stvari koje svaka žena želi reći svom ginekologu:

1. Možemo li preskočiti vaganje? Napuhana sam dvadeset dana u mjesecu i ne trebam još jedan podsjetnik da moram preskočiti posjet Burger Kingu na putu prema kući.

2. Gdje se nalazi vješalica za odjeću? Barem jednom bih željela ući u ordinaciju i vidjeti da postoji posebno mjesto gdje mogu odložiti svoju odjeću dok čekam pregled ili sam na pregledu.

3. Kada je bio posljednji dan moje posljednje mjesečnice? Ne mogu se sjetiti ni što sam jela za doručak, a još manje kada mi je završila posljednja mjesečnica.

4. Možemo li ugasiti fluorescentna svjetla? Jesu li fluorescentna svjetla u ginekološkoj ordinaciji zaista potrebna?

5. Imate li nešto veće od papirnate maramice da se pokrijem za vrijeme pregleda? Nemam dvije godine i nemam 20 kile, i svakako sam više od 150 centimetara. Potrebna mi je deka normalne veličine.

6. Kada bih mogla vidjeti stalak za noge, stavila bih noge na njega. Dok ležite na stolu za pregled i liječnik od vas zatraži da podignete noge i stavite ih na posebne stalke, teško da ćete to moći učiniti budući da je jedino što pred sobom vidite – strop. Neka mi ginekolog pomogne oko toga.

7. Da, mogu se pomaknuti prema dolje, ali ne želim da mi stražnjica dotiče vaše noge. Pozicioniranje na ginekološki stol komplicirano je kao i prizemljivanje Boeinga 747. Vidljivost je nikakva i uvijek ste na centimetar od katastrofe.

8. Ovo je hladno! Svaki instrument koji ginekolog koristi prilikom pregleda je nevjerojatno hladan.

9. Koliko kopate, stigli ste do Kine! I da, malo boli. Naravno da boli, pa je bolje da pitate koliko boli na ljestvici od jedan do deset.

10. Ispričavam se. Što ću dobiti nakon svega što sam pretrpjela? Nakon posjeta zubaru dobije se četkica za zube. Što ću dobiti nakon posjeta ginekologu. Jedno veliko, debelo – ništa, piše novinarka Crystal Ponti.