Želite li baš savršene kokice iz mikrovalne, pećnicu bi trebali zagrijati prije nego stavite vrećicu s kokicama unutra. Na taj način navodno neće biti kukuruza koji neće puknuti.
Kod pripreme kokica u mikrovalnoj, vjerojatno rijetko tko puno razmišlja o postupku. Stave vrećicu u mikrovalnu, upale pećnicu i čekaju dok pucketanje ne prestane, piše 24sata.
Kokice su tada gotove, vjerojatno nisu zagorjele, a uvijek na dnu vrećice ostane i nekoliko onih koje nisu puknule. Postupak je prilično jednostavan i svi vjeruju da ga znaju i da je upravo to način na koji se rade kokice iz mikrovalne.
Međutim, nedavno je u Facebook grupi Aldi Mums objavljena slika na kojoj se vide upute za pripremu kokica u mikrovalnoj, koje se nalaze na većini vrećica s kokicama. Među uputama zaokružen je jedan od savjeta, koji je odmah zbunio mnoge članove te grupe.
Naime, piše kako bi za najbolje rezultate mikrovalnu pećnicu trebali zagrijati prije nego stavite vrećicu s kokicama unutra i to tako da prije kokica na jednu minutu stavite šalicu s vodom u mikrovalnu i stavite na jako zagrijavanje. Nakon minute izvadite šalicu i stavite vrećicu s kokicama.
Jedna od mama, koja je isprobala savjet, kaže da na taj način nema kokica koje nisu puknule te da je i okus bolji, piše The Sun.
Mnogi su se pak čudili te su rekli da za tako nešto prvi put čuju, a mnogima je i pojam predgrijavanja mikrovalne bio prilično stran.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.