Napravite ovih pet stvari ako želite da vi i vaš partner budete nerazdvojni

Lifestyle 13. kol 202015:34 > 14. kol 2020 19:21
Izvor: Pixabay (ilustracija)

Znate li kako ojačati svoju vezu kako ništa ne bi moglo razdvojiti vas i voljenu osobu?

Jeste li pronašli osobu iz svojih snova i želite li učiniti sve što je potrebno kako bi vaša veza bila čvrsta i zdrava? Evo nekoliko stvari koje možete napraviti kako bi vaš odnos bio još jači.

1. Razgovarajte jedno s drugim

Komunikacija je ključ svakog zdravog odnosa. Prisjetite se neke nezdrave veze. Vidite li u njoj nesposobnost komuniciranja, dijeljenja osjećaja, objašnjenja kada pogriješe? Vidite li u njoj osobe koje nisu voljni biti ranjivi i reći partner kako se osjećaju ili da im ta osoba nanosi bol? Vidite li osobe koje s drugima dijele najdublje osjećaje i misli, ali o tome ne govore svom partneru?

VEZANE VIJESTI

Svaka zdrava veza temelji se na smislenoj komunikaciji koja podrazumijeva da možete reći kad vam nešto smeta, da se osjećate sigurno i da znate nećete biti napadnuti. Dakle, od početka uspostavite zdravu komunikaciju s partnerom. Održavanje zdrave komunikacije osnažit će i vašu vezu.

2. Ne uzimajte ništa zdravo za gotovo

Mislite li da ne trebate reći svom partneru da ih volite “zato što to znaju?”

Provodite li vikende s roditeljima, izlazite li s prijateljima, gledate li TV sami ili stajete produženo na poslu prije nego što o tome razgovarate sa svojim partnerom? Možete pretpostaviti da je to u redu, iako niste pitali što o tome misli vaš partner.

Mnogi se prema partnerima odnose s prezirom i nepoštovanjem. Pretpostavljaju da će uvijek biti tu, bez obzira kako s njima razgovarano ili ih tretiramo.

#related-news_0

Jedna od stvari koja se dogodi u vezama jest da nakon nekog vremena počnete uzimati jedno drugo zdravo za gotovo. U početku ste stalno u kontaktu, provodite vrijeme zajedno, dijelite svoje osjećaje, uključujete se u aktivnosti. Kako vrijeme prolazi, vaša pažnja je sve manja i počinjete uzimati svog partnera zdravo za gotovo, a to je poljubac smrti u svakoj vezi!

Ako želite ojačati svoju vezu, tako da vas ništa ne može razdvojiti, potrudite se da u svojoj vezi nikad ništa ne pretpostavljate. Ne pretpostavljajte da vaša voljena osoba zna da ih volite – recite to! Nemojte pretpostavljati da vaš partner ne želi provoditi vrijeme s vama ili da im je u redu da nestajete svake nedjelje ujutro.

3. Izgradite povjerenje

Povjerenje je najvažnija stvar u jačanju odnosa. Kad se jednom izgubi, teško ga je povratiti, a može doći i do prekida veze. Povjerenje se može izgubiti i na sitnicama i na velikim stvarima. Velike stvari su prevara i izdaja, ali one sitnice, iznenađujuće, mogu biti najrazornije za vaš odnos.

Možda vaš partner uvijek nešto obećava. Možda je obećao da će pogledati nove prozore za kuću, ali umjesto toga otišao je u ured. Rekao je da će iznijeti smeće, ali je gledao utakmicu. Opet je obećao da će stići kući na vrijeme za večeru, ali to se rijetko kad dogodi.

#related-news_0

Takve stvari dovode do narušavanja povjerenja. Kako vrijeme prolazi sve ćete mu se manje povjeravati, a možda ćete početi i razmišljati kako ne želite više biti s njim. Ne želite ostati s nekim kome ne možete vjerovati.

Dakle, dobro razmislite o održavanju povjerenja. Bilo da je riječ o malim ili velikim stvarima, kad se povjerenje jednom izgubi, gotovo je nemoguće povratiti ga.

4. Govorite istinu

Jeste li ikad čuli rečenicu “nisam ti rekao jer te nisam htio povrijediti”? Ili, “nisam ti rekao jer mi se nije činilo važnim?” Ovo su sve primjeri laži. Možda je namjera bila dobra, ali svjedno je to laž.

Kako biste ojačali svoju vezu uvijek morate o svemu biti iskreni sa svojim partnerom. Ako odete na večeru s prethodnim partnerom, recite to. Ako napravite udubljenje na autu, ne krivite nekog drugog. Ako ne volite brokulu, nemojte se pretvarati da ju volite. Ako ne volite provoditi nedjelju kod njegove majke, nemojte glumiti da vam je to u redu.

#related-news_0

Ako ne kažete istinu partneru, automatski gradite zid između vas dvoje. Postoji nešto što ne dijelite, a to će vas samo udaljiti. Ako se udaljite, nakon toga obično dolazi nepovjerenje. A kako već znate, nedostatak povjerenja može ubiti vašu vezu.

Prema tome, nikada nemojte lagati partneru, pa čak ni za “njihovo dobro”.

5. Uvijek se dodirujte

Dodir je posljednja ključna stvar za jačanje odnosa. Dodir u raznim oblicima je ljepilo koje održava vezu. Iako dodir uključuje i fizičku intimnost, ovdje se misli na svakodnevne sitnice.

Poljubac prije odlaska ujutro, držanje za ruke dok šetate, grljenje dok spavate.

Dok vaš mozak uvijek obrađuje međuljudske interakcije, dodir je nešto iskonsko, nešto što utječe na vaše emocije na način na koji vaš mozak to ne može, piše YourTango.

#related-news_0

Kažu da zagrljaj od 10 sekundi svakog dana može pomoći u vezi. Zbog zagrljaja tijelo proizvodi oksitocin, kemikaliju koja čini da se osjećamo dobro. Zagrljaj pomaže i da se osjećate sigurno. Zagrljaj govori puno toga i bez riječi.

Prema tome, potrudite se držati partnera za ruku. Naravno, ne cijelo vrijeme, ali onoliko često koliko je prikladno za oboje.

Ovo su koraci koji će učiniti vaš odnos jačim. Stoga se potrudite otvoreno i iskreno razgovarati s voljenom osobom, nikad ne pretpostavljajte, radite na održavanju povjerenja s obje strane i koristite neverbalnu komunikaciju poput dodira kako bi vaš partner znao kako se osjećate.

Ako ste pronašli posebnog nekoga koga biste voljeli zauvijek, učinite ono što treba kako bi vaša veza bila jaka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.