Da bi utješili ljude koji ne mogu putovati, aviokompanija nudi – hranu iz aviona

Lifestyle 22. ruj 202011:34 > 11:37
Izvor: Ilustracija

Obrok koji putnici dobivaju tijekom leta zrakoplovom sastavni je dio putovanja, no takvu hranu većinom baš i ne krase gurmanske značajke. No s obzirom na brojne promjene u turističkoj industriji zbog pandemije koronavirusa, brojni su putnici nostalgični i takva im hrana nedostaje, piše portal Simple Flying.

Zbog toga je zrakoplovna tvrtka Thai Airways odlučila svoje obroke posluživati u novootvorenom restoranu u zračnoj luci u Bangkoku, a u posluživanju sudjeluje osoblje zaposleno u aviokompaniji.

Čitava flota Thai Airwaysa već je mjesecima prizemljena nakon što je u travnju vlada prekinula sve putničke letove, a zbog financijskih poteškoća uprava zrakoplovne tvrtke strahuje od bankrota.

Zbog toga su kantinu u svojem sjedištu u Bangkoku pretvorili u restoran, uredivši je tako što su reciklirali stare dijelove aviona, poput sjedala te ondje uposlili dio osoblja.

Isprva su nudili obroke za van, no kad su shvatili da ima puno zainteresiranih odlučili su svima kojima nedostaju putovanja zrakoplovima ponuditi konzumiranje ‘avionskog’ obroka u restoranu na tlu.

Posjetitelji u restoran na drugome katu ulaze stepenicama, poput onih kojima ulaze u zrakoplov, a zaposlenik na ulazu skenira njihovu boarding kartu.

Po ulasku u ‘kabinu’ restorana mogu se udobno smjestiti u zrakoplovnim sjedalima te obrok konzumirati za stolovima napravljenim od guma zrakoplova ili od dijelova odbačenih motora.

Obrok, koji je u uobičajenim okolnostima dostupan jedino za vrijeme leta u kabini zrakoplova, poslužuje im kabinsko osoblje, koje zbog pandemije ne radi u uobičajenim okolnostima.

Kako bi doživljaj bio što autentičniji, zainteresiranima se nudi i opcija sjedenja u ekonomskoj i poslovnoj klasi.

Od 7 sati ujutro ‘putnicima’ se nudi bogat izbor peciva, a od 9 sati prelazi se na cjelodnevni međunarodni meni.

Među obrocima su cezar salata, japanska yakisoba, pileća shawarma, pasta karbonara, tjestenina bolonjez, obrok od morskih plodova i cheesecake od manga, a svi stoje između 3 i 6 dolara.

Nažalost, nakon što pojedete obrok, nećete se moći iskrcati na željenom odredištu, no prisjetit ćete se svojih ranijih putovanja, smatraju u Thai Airwaysu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.