Ove namirnice nikako nemojte čuvati u hladnjaku

Lifestyle 14. srp 201518:22 > 18:38
Izvor: Morguefile

Hladnjak se smara odličnim mjestom za čuvanje hrane no to nije uvijek najbolje rješanje za sve vrste namirnica. Mnoge ne treba čuvati u hladnjaku nego ih je dovoljno držati na policama.

Ovo je 8 namirnica koje ne morate držati u hladnjaku.

1. Rajčica

Čuvanje u hladnjaku pretvara rajčice u bezukusnu, mekanu masu. Zato ih je najbolje držati na kuhinjskim policama.

2. Onions

Vlaga iz hladnjaka može navući plijesan na luk. Zato ga držite na hladnom, mračnom i dobro ventiliranom mjestu. Jednom kada ga razrežete u redu je držati ostatke u hladnjaku – samo ih zamotajte u plastičnu vrećicu.

3. Češnjak

Češnjak može početi klijati ako ga se drži u hladnjaku. Osim toga može postati i gumenast. Zato ga, kao i luk, čuvajte na hladnom, mračnom i prozračnom mjestu.

4. Kruh

Možda vam se čini nelogično, ali kruh se brže suši ako stoji u hladnjaku. Ako ga planirate pojesti u roku od dva dana onda ga možete staviti u hladnjak, ali ako želite da traje nekoliko mjeseci zamotajte ga u plastičnu vrećicu i stavite u zamrzivač.

5. Krumpir

Hladne temperature potiču krumpir da stvara šećer što rezultira lošim okusom. Umjesto u frižideru čuvajte ga u papirnatoj vrećici na hladnom i mračnom mjestu.

6. Med

Ako ga držite u hladnjaku med će se kristalizirati i pretvoriti u gusu masu koju je nemoguće razmazati. Najbolje ga je držati na kuhinjskoj polici.

7. Bosiljak

Ako ga se drži u hladnjaku, bosiljak gubi aromu i okus. Bolje ga je čuvati u čaši vode – kao što čuvamo cvijeće.

8. Ulje

Bez obzira na vrstu ulja, ako ga čuvate u hladnjaku pretvorit će se u masu sličnu maslacu.