Škola u Hondurasu ima 23 para blizanaca, teško ih razlikuju

Lifestyle 08. ruj 201515:12 > 09. ruj 2015 07:49
Izvor: Snapshot

Škola u honduraskom gradu Danli bi mogla oboriti rekord po broju blizanaca u tom objektu. Naime, u toj školi studira 23 para blizanaca.

Učenica Clarisa Garcia je komentarala da li ih može razlikovati. “U mom razredu postoji dosta blizanaca. Jedan od njih je i par identičnih blizanaca, međutim ja ih mogu razlikovati jer je jedno sretnije od drugog, odnosno drugi je ozbiljniji”, kaže Clarisa.

Blizanka Luzbin Zelaya je kazala da nju i njenu sestru otac nije mogao razlikovati. “Često nas otac nije mogao razlikovati, pa je kad se trebalo nešto uraditi, govorio u množini: ‘Neka to urade blizanci’. Često nije znao tko je napravio nešto što nije trebao”, rekla je Zelaya.

Direktor škole Jorge Nunez, gdje blizanci studiraju, je rekao kako studenti nekad prave smicalice osoblju.

“Postoji nekoliko njih koji su identični i teško nam ih je identificirati u toj mjeri da se jedno iznenada razboli kada treba raditi test, pa ne znamo tko je došao na ispit. Takve sitnice se događaju, a ima i blizanaca koji nisu identični i lako ih je identificirati”, kazao je Nunez.

Ostali studenti su rekli da to što imaju blizance, ima svoje prednosti, ali i mane kada ne mogu razlikovati je li im ta osoba prijatelj, djevojka ili dečko.

Mediji u Hondurasu pišu kako stanovnici ovoga grada smatraju da je blagoslov imati toliko blizanaca.