Sedam neugodnih stvari koje činite ako živite sami

Lifestyle 14. lis 201515:05 > 15:26
Izvor: Pixabay

Svatko jednom dođe do trenutka kada se iseljava iz roditeljskog doma, ili iz stana koji je dijelio s cimericom ili cimerom.

To bi svakako trebao biti lijep trenutak, jer postajete samostalniji, slobodniji, neovisni i puno više odluke donosite bez utjecaja drugih osoba.

Naravno, postoje i trenuci kada volimo imati druge kraj sebe, primjerice ako se razbolimo, no život u samoći ima puno prednosti zbog kojih lakše pretrpimo prolaznu prehladu.

Dok nastojite u svojem novom “samačkom” životu stvarati lijepe uspomene kojih ćete se sjećati kasnije, kada ćete imati vlastitu obitelj, Elite Daily podsjeća na nekoliko stvari koje činimo ako živimo sami, a koje nam baš i ne služe na ponos.

1. Uvijek kući donosite ostatke od obroka

Boli vas briga ako ste kući ponijeli i samo prilog iz menze ili restorana, zato što dobro znate da ćete tako uštedjeti novac i vrijeme.

2. Predmeti odjednom imaju nekoliko funkcija

Tko je mogao zamisliti da morate sa sobom nositi baš svaki komad pribora za jelo? Zbog toga nije čudno ako shvatite da tjesteninu, jer imate samo jednu vilicu koja je previše prljava da ju “baš sada operete”, možete jesti i sa žlicom!

3. Nije vam više stalo da imate sve najnovije stvari

Živjeti sam, osim ako nemate odlično plaćen posao već u 20-ima, porpilično je skupa investicija. Ovo se osobito odnosi na početak, pa ako vam nedostaje mikrovalna pećnica ili fotelja, nećete još dugo zazirati od kupnje rabljenih predmeta koji mogu biti i duplo jeftiniji.

4. Zažmirite na prljavštinu

Sad kada ste “svoj šef”, također ste i šef prljavom posuđu, prljavom rublju, prašnjavim policama i podu punom mrvica. To znači da ćete ponekad ipak preskočiti “redovito čišćenje” i odgađati ga.

5. Shvatite koliko vam je dobro bilo prije

Svatko na početku ‘samačkog’ života doživi krizne trenutke, u kojima bi se najradije vratili u djetinjstvo! Možda niste shvaćali koliko ste blagoslovljeni jer vas je doma čekala gotova večera, ili je rublje bilo oprano i suho kada bi krenuli iz kuće. Morat ćete postati odgoovorni.

6. Popis osnovnih potrepština znatno će se suziti

S obzirom na to da vam budžet nije neograničen, počet ćete više kupovati na akcijama, ili neko vrijeme prestati kupovati stvari za koje ste mislili da “ne možete živjeti bez njih”. Sada će svaka kuna iz vašeg džepa izgledati puno skuplja nego prije kada vam je sve bilo ‘servirano’.

7. Zaboravit ćete što znači koristiti velika kolica u supermarketima

Već nakon prvih kupovina namirnica shvatit ćete koliko su one zapravo skupe, i da i tri stvari u košarici mogu stajati 100 kuna, osobito ako kupujete i meso za gulaš! Zbog toga ćete kupovati ‘na malo’, uzimati stvari ili namirnice koje vam trebaju za idući obrok, i za to vam sigurno neće trebati velika kolica. Koliko tek stoje kolica puna stvari?