Bilo da se radi o komadu pizze ili o sladoledu - hrana može biti vrlo ukusna. No osim toga može biti i opasna pa čak i smrtonosna. Ovdje ne govorimo o mogućnosti da se njome ugušite nego o otrovima koji se mogu pronaći u nekim namirnicama.
1. Riba Fugu
Ova riba, koja se u Japanu smatra specijalitetom, u sebi sadrži snažan neurotoksin koji može ubiti čovjeka. Upravo zato kuhari koji pripremaju ovu ribu moraju proći posebnu školu, koja traje najmanje 3 godine, kako bi dobili dozvolu za pripremanje ove ribe.
2. Sannakji
Ovo jelo zapravo se sastoji od mladunčadi hobotnice koja se poslužuje živa. Problem je što se takva živa hobotnica može svojim krakovima zalijepiti za jednjak osobe koja ju jede i tako ju ugušiti.
3. Majmunov mozak
Ovo jelo dostupno je uglavnom u Aziji gdje se jede sirovo, kuhano ili pečeno. Konzumacija majmunovog mozga može dovesti do bolesti i to posebno neuroloških. Jednostavno rečeno konzumacija majmunovog mozga može naštetiti vašem mozgu.
4. Echizen kurage
Ovdje se radi o konzumaciji jedne vrste meduze koja živi na tunama. Meduze su naravno otrovne tako da ih se prije konzumacije mora temeljito očistiti.
5. Hakari
Ovo jelo dostupno je u Islandu, a radi se o morskom psu kojeg se prethodno suši kroz 6 mjeseci. S obzirom da ovaj morski pas nema urinarni trakt tijekom sušenja se u njegovim mesu skupljaju neki toksini pa ga se ne smije jesti ako nije dobro kuhan.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.