Ako ste na dijeti i sve više žudite za brzom hranom, znanstvenici imaju rješenje

Lifestyle 24. tra 202208:39 > 12:37
Shutterstock

Ako ste na dijeti i nastojite izgubiti višak kilograma, možda vam je želja za hranom iz fast fooda veća nego ikad. Stručnjaci tvrde da postoji rješenje za to.

U istraživanju koje su proveli znanstvenici otkriveno je da naporna tjelesna aktivnost obuzdava želju za masnom i kaloričnom hranom za vrijeme nastojanja da se postigne kalorijski deficit.

Hormonalne promjene do kojih dolazi pri tjelovježbi visokog intenziteta imaju kratkoročni učinak na suzbijanje apetita

Istraživači su rekli da bi tjelovježba mogla pomoći ljudima da se odupru potrebi da konzumiraju masnu hranu, posebno ako su neko vrijeme bili na dijeti i žudnja im se iz dana u dan pojačava.

Dr. Brown, neuroznanstvenik sa Sveučilišta Washington State koji je vodio studiju, rekao je: “Uvijek na neki način tražimo neku čarobnu pilulu, a vježbanje je najbolje rješenje i ima dodatne prednosti.”

Ovaj najnoviji eksperiment, objavljen u časopisu Obesity, trebao je testirati fenomen nazvan “inkubacija žudnje”. Radi se o prethodno postavljenoj teoriji da što je dulje nekome nešto uskraćeno, on za tim više žudi.

Dr. Brown smatra da je sad potrebno testirati kako različite razine tjelovježbe utječu na ovu vrstu žudnje, kao i utvrditi kako tjelesna aktivnost stvara otpor prema žudnji u našem mozgu, prenosi Index.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar