Bivši agent CIA-e otkrio kako izgleda proces regrutacije tajnih agenata

Lifestyle 27. lis 202209:14
Izvor: Pixabay/ilustracija

Nekadašnji agent CIA-e Andrew Bustamante dugo je godina radio za najpoznatiju američku obavještajnu agenciju i ratni je veteran američkih zračnih snaga. Bustamante je u razgovoru s Julanom Doreyem u podcastu Trendifier govorio o svojoj karijeri i pritom je otkrio kako izgleda proces regrutacije u CIA-ji.

Bustamante danas radi kao osnivač EverydaySpya, platforme koja polaznike uči stvarnim špijunskim vještinama, a prenosi im svoje bogato sedmogodišnje iskustvo rada za CIA-u.

Bustamante je odrađivao poslove prikupljanja podataka za CIA-u na šest od sedam kontinenata, a zanimljivo je čak i kako mu je supruga radila za CIA-u.

VEZANE VIJESTI

Ono što je zanimljivo jest da Bustamante nikada nije planirao biti agent CIA-e, posao je dobio dok je tražio posao u mirovnim snagama, a pritom je otkrio kako je regrutiran.

Kako izgleda regrutacija?

“Zapravo sam bio na putu da izađem iz Zračnih snaga i pokušam ući u mirovne snage. Jer zapamtite, moji se prioriteti nisu puno promijenili. Htio sam vidjeti svijet i želio sam spavati sa ženama i mislio sam da to mora biti sljedeća najbolja opcija nakon Zračnih snaga”, rekao je Bustamante.

I u trenucima dok je prolazio proces prijave, Andrew je dobio poruku na ekranu i preporuku da stopira prijavu na 72 sata jer bi se mogao kvalificirati za druge poslove u vladi SAD-a. Bustamante je prihvatio prijedlog i 24 sata kasnije dobio je poziv sa skrivenog broja.

“Mislimo da biste mogli biti korisni u nacionalnoj sigurnosti, biste li bili zainteresirani”, kazala mu je to osoba s druge strane slušalice, a isprva je Bustamante rekao kako je mislio da je riječ o nekoj šali ili prevari. No, uskoro je dobio avionsku kartu putem pošte.

Andrewa su onda odveli na nepoznato mjesto čiju lokaciju nije smio otkriti. Tamo je razgovarao o pravilima službe, kao i to da nikada nikome ne smije pričati o organizaciji i potom su mu rekli neka se prijavi.

Nakon što je pristao na sva pravila, počeo je proces ispitivanja, a Bustamante je kazao kako je tu u stvari samo “test za testom” i razne situacije igranja uloga, psihologije i provjere integriteta, piše Klik.hr.

@trendifier How The CIA Recruited Me 👀😳 #StoryTime #Reaction #CIA #React #Spy ♬ original sound - Julian Dorey

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar