Ovako ćete izbjeći da vam u zdjelu upadne komadić ljuske.
Obično jaja razbijamo na rub zdjele, ali čini se da je to potpuno kriv način. Da, brzo je i efektivno, ali gotovo uvijek dijelić ljuske završi u zdjeli.
Naime, kada razbijate jaje na rubu zdjele dijelići ljuske mogu ući u unutrašnjost jaja. To znači da će ti dijelići završiti u vašoj zdjeli i morat ćete ih hvatati da ih izvadite, ako ih uopće primijetite. Srećom, postoji lakši način uz koji u jajima neće završiti ljuska.
Kako pravilno razbiti jaje?
Umjesto na rub zdjele, jaje treba razbiti na ravnoj površini. Možda zvuči čudno, ali ovako male krhotine ljuske neće ući u jaje. Kada razbijete ljusku, čistim rukama oprezno otvorite jaje i tako ćete izbjeći da vam ljuska završi u zdjeli.
Ako se ipak odlučite držati starog načina razbijanja jaja, ljusku ćete najlakše izvaditi ako ju ulovite s ljuskom, a ne žlicom. Naime, ljuska privlači komadiće pa se nećete morati boriti s njima kao kada ih lovite žlicom, piše Eat this.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!