Evo zašto nikada ne biste trebali dodavati ulje u vodu kada kuhate tjesteninu

Lifestyle 16. ruj 202115:58 1 komentar
tjestenina, pasta, špagete, lonac, kuhanje tjestenine
Pixabay / Ilustracija

Tjestenina je jedna od namirnica koji mnogi od nas kuhamo, pogtovo kada želimo brz ručak. U vodu koja provrije potrebno je dodati sol pa tjesteninu, ali dodavanje ulja je jedna od grešaka koji mnogi rade.

Naime, stručnjaci ističu da dodavanje ulja može uništiti vaš obrok. Iako i neki kuhari dodaju ulje u tjesteninu kako se ne bi zaljepila, ipak to ne biste trebali raditi.

VEZANA VIJEST

Razlog je vrlo jednostavan – ulje i voda se ne miješaju i stoga će se ulje zadržati na tjestenini i kada ju procijedite. Zbog toga se umak koji napravite neće zadržati na tjestenini, piše Reader’s digest.

Kako biste spriječili da vam se tjestenina zaljepi, kuhajte je u velikoj zdjeli, a kada je prebacite u tavu, miješajte je i tako spriječite da se komadi tjestenine zalijepe jedan za drugi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare