Evo zašto u perilicu posuđa trebate ubaciti koru limuna

Lifestyle 14. lis 202112:53
Izvor: Manu Padilla / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako koristite perilicu za pranje posuđa, trebali biste znati da u nju mkožete ubaciti i koru limuna za bolji učinak. Naime, kada posuđe perete u perilici, oni i dalje može nakon ciklusa pranja sadržavati mrlje ili komadiće hrane pa onda to treba ručno oprati.

Taj problem možete riješiti tako da ubacite komad kore limuna u perilicu. Uključite obični ciklus pranja, a limun će odraditi svoje. Nakon pranja, posuđe neće imati nikakve mrlje niti ostatke hrane. Osim toga, ostat će i ugodni i svježi miris limuna.

#related-news_0

Ako nemate limun, možete iskoristiti bilo koje druge agrume. Voće poput limuna, naranče, grejpa i slično sadrži limunsku kiselinu koja odlično čisti. Ova kiselina je poznata kao prirodno sredstvo za čišćenje i izvrsno rastapa čestice deterdženata pa na posuđu neće ostati mrlje od vode ili tekućine za pranja. Uz to, limunska kiselina odlična je i za poliranje i dezinfekciju.

Limun sadrži i antibakterijske suspstance pa ako ubacite koru limuna u perilicu, ona će pomoći i u rješavanju bakterija i dezinfekciji posuđa, piše Wonder how to. Osim toga, kao prirodno blago sredstvo za odmašćivanje, limun pomaže u uklanjanju tvrdokornih masnih naslaga na posuđu.

No, ipak budite oprezno. Poznato je da i da bi limunska kiselina mogla oštetiti posuđe od aluminija i srebra te bi posuđe s uzorcima moglo izblijediti. Stoga nemojte ubacivati često limunsku koru u perilicu kada perete takvo posuđe. S druge strane, kora limuna učinit će luda za posuđe od bakra.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar