FOTO/VIDEO Posjetili smo najljepšeg psa na svijetu, tornjaka Sevdaha

Lifestyle 12. lis 202115:04 > 15:292 komentara
Izvor: N1

Nakon svjetske izložbe pasa održane u češkom gradu Brnu, najljepši tornjak na svijetu, dvogodišnji Sevdah, stigao je svojoj kući u Bužimu, a danas ih je posjetila i ekipa N1 BiH.

U bužimskom naselju Zaradostovo uz Sevdaha boravi još 11 pasa, tri mužjaka Toro, Atos, Astor, i ženke Atina, Diva, Buna, Disa, Jana, Nela, Lora i Lara i Rosa.

“Na prvu izložbu vodili smo ga s osam mjeseci. Bio je prvak mladih, prvak BiH i odmah je dokazao da je spreman za takva natjecanja i to nas je ponukalo da ga prijavimo”, kaže Mirsada Burzić, vlasnica Sevdaha.

Njen suprug Husnija kaže da je osjećaj nakon pobjede neopisiv.

“Vjerovali smo u njega, ali ovo nismo očekivali. Pripreme krenu na lokalnim natjecanjima i onda kad potvrdite da je poseban i da vrijedi, idete dalje. Supruga ga je spremila, okupala, odvezli smo ga u Zagreb i onda su ga i tamo malo uređivali. S njim i sa svim našim psima radimo 24 sata”, kaže za Anadoliju Husnija Burzić, vlasnik Sevdaha.

N1

Sevdah kojem je ovo posebno ime dao prvi vlasnik iz Zagreba, ima i sestru Sabur koja s vlasnikom živi u Hrvatskoj, a dva brata Srdo i Suko žive u Livnu u Bosni i Hercegovini.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar