Je li sigurno ostaviti klimu uključenu kada izlazite iz kuće?

Lifestyle 12. kol 202108:531 komentar
klima uređaj, dnevna soba, kuća, stan, tv,
Izvor: Unsplash / Ilustracija

I ovaj tjedan se borimo s velikim vrućinama, a jedan od najlakših načina za rashlađivanje prostorije jest korištenje klima uređaja. Mnogi ljudi ostavljaju uključenu klimu kada odlaze iz kuće ili stana, čak i na duže vrijeme.No, je li sigurno ostaviti klimu uključenu kada izlazite iz kuće?

Odgovor na to pitanje dali su tehničari u firmi A-1 Mechanical.

Ako danima ili čak tjednima nećete biti kod kuće zbog posla ili odmora, klima uređaj biste trebali isključiti kada napuštate dom. To će vam svakako uštedjeti novce. Ako nitko neće ostati kod kuće i uživati u rashlađenom prostoru, nema potrebe da klima uređaj bude uključen.

No, tehničari navode da je sigurnije klimu uključiti kada niste kod kuće. Naime, klima uređaj, osim što održava ugodnu temperaturu također smanjuje i vlažnost zraka u domu. Kuće koje su u toplijim i vlažnijim područjima, a u kojima se ne koristi klima uređaj, mogu imati problema s rastom plijesni i gljivica.

Uključivanje klima uređaja kada niste kod kuće smanjit će vlažnost, smanjujući vjerojatnost razvoja plijesni dok ste odsutni. Iz tog razloga je sigurnije ostaviti klima uređaj uključenim.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar