Jednu stvar nikada ne biste smjeli prati u perilici rublja

Lifestyle 05. svi 202215:22
washing-machine, perilica, rublje, veš, pranje rublja veša, mašina
Izvor: Pixabay/Ilustracija

Stručnjaci upozoravaju da jednu stvar nipošto ne biste trebali prati u perilici rublja, a u pitanju je kupaonska prostirka.

Iako vam se na prvu to možda čini potpuno bezazleno, stručnjaci upozoravaju da ne biste trebali prati kupaonsku prostirku u perilici jer ju to može opteretiti.

VEZANA VIJEST

“Problem je u tome što kupaonske prostirke upijaju toliko vode da na kraju teže mnogo više nego što je perilica dizajnirana”, objasnio je Scott Flint, stručni tehničar za popravak uređaja s 30 godina iskustva.

“Moderne perilice imaju mnogo veću brzinu centrifuge od perilica iz prošlosti – do 1200 okretaja u minuti. Velike brzine stvaraju veću silu i pritisak kada se peru teži predmeti, a to razara perilicu”, dodao je.

Također je naglasio da većina prostirki imaju gumenu podlogu koja je sklona raspadanju tijekom ciklusa pranja. Mali gumeni komadi tada blokiraju odvodnu pumpu začepljujući njezin motor i odvodni vod. To može uzrokovati kvarove koji će vas puno koštati, prenosi Best life. Stoga biste trebali prostirke prati tučno kako bi vam perilica ostala ispravna i što duže trajala.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar