Američka uprava za hranu i lijekove (USDA) bavi se nadzorom mliječnih proizvoda, a objasnili su i koliko dugo možete držati mlijeko i druge mliječne proizvode u hladnjaku.
Jogurt se treba čuvati u hladnjaku na temperaturi od 4.4 °C i tako može potrajati do sedam dana. Ako ga zamrznete, može trajati do dva mjeseca.
Meki sirevi kao što su svježi sir, ricotta ili Brie mogu se čuvati u hladnjaku tjedan dana, ali ne preporučuje se zamrzavanje takvih proizvoda. S druge strane, tvrdi sirevi poput cheddara, švicarskog i parmezana mogu se čuvati u hladnjaku šest mjeseci dok su neotvoreni. Jednom kad ih otvorite, u hladnjaku ih možete držati između tri i četiri mjeseca. Ako ih zamrznete, trajat će oko šest mjeseci.
Mlijeko se može čuvati u hladnjaku sedam dana, a u zamrzivaču između jednog do tri tjedna, navodi se na stranicama USDA.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!